Украинският президент Володимир Зеленски разговаря с представители на над 40 държави

...
Украинският президент Володимир Зеленски разговаря с представители на над 40 държави
Коментари Харесай

Кримска платформа: Украйна проведе форум, посветен на деокупацията на Крим


Украинският президент Володимир Зеленски разговаря с представители на над 40 страни и водачите на Европейския съюз и НАТО в границите на Кримската платформа. Форумът се организира за повторно, откакто по-рано от Киев оповестиха създаването на тактика за " деокупация " на Крим. Зеленски предупреди за мощен отговор, ако Русия извърши нападения в идващите дни.

 
Русия нанася удари или по инфраструктурни обекти, или по държавни институции. Но не виждам нищо изключително да се е трансформирало от първия ден на пълномащабната война. Русия постояно обстрелва. Може ли Русия да усили броя на ударите? Да, Русия може да го направи на 23 или 24 август.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

" Никога няма да призаем противозаконното анексиране на Крим и Севастопол от Руската федерация. Дълбоко сме загрижени за нарушаванията на човешките права на Кримския полуостров. Изчезванията, мъченията, убийствата. Преследването на кримските татари. Сплашването и лишаването от независимост на публицисти, юристи и правозащитници. Това е мрачната действителност на окупацията на Путин ", сподели ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

" Днес Канада афишира нови наказания против още 62-ма души и един индивид в отбранителния бранш, които вземат участие във войната на Русия в Украйна. Всички би трябвало да сме надълбоко загрижени за последствията от войната на Русия - както в Украйна, по този начин и по света ", съобщи канадският министър председател Джъстин Трюдо.

" Зимата идва и ще е сложна. И това, което виждаме в този момент, е жестока изтощителна война. Това е борба на волята и на логистиката. Затова би трябвало да поддържаме нашата поддръжка за Украйна дълготрайно, тъй че страната да надделее като суверенна, самостоятелна нация ", разгласи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР